Enter

Seth Macfarlane-t fikázni = Nem menő

“Nem adhatok mást, csak mi lényegem.”

Körülbelül annyira értékeljük az Oscar-díjat, mint Matolcsy György a valóságot, és mélységesen egyetértünk Beteg Fiúval a Trainspotting című filmtörténeti mérföldkőből, miszerint az egész nem más, mint egyszerű szimpátiaszavazás. Meg persze showműsor, a baromi jövedelmező fajtából.  Ennek a cirkusznak aktuális idei házigazdája, Seth MacFarlane azonban olyan hatást váltott ki nézők millióiból a teljesítményével, ami mellett nem tudunk szó nélkül elmenni, és ezúton üzennénk a méltatlankodóknak, hogy tök hülyék.

Ha valaki nem tudná, Seth MacFarlane a Family Guy című animált komédiasorozat megalkotójaként vált világhírűvé. A Family Guy-t rengetegen szeretik, és kábé ugyanennyien utálják gyakran szélsőséges humora miatt. Megosztó, közismert, és éppen ezért sikeres sorozatról van szó, mely azóta spinoffokba, újabb sorozatokba (American Dad), és MacFarlane első egész estés filmjébe torkollott (Ted). Hogy mit gondolunk ezekről, szeretjük őket, vagy épp az alkotót, most másodlagos – van, aki bírja gyakran fárasztó poénjait, van, aki pedig képtelen meglátni a humort a jeleneteiben. Az mindenesetre tény, hogy Seth Macfarlane éppen sajátos, sem istent, sem embert nem ismerő humorával jutott odáig, hogy az Oscar Gála műsorvezetője lett. Életműve során nem kímélte egyetlen etnikum, nemzet vagy felekezet tagjait sem, agyonostorozta a hírességeket, mindezt ráadásul gyakran annyira abszurd, és véletlenszerűnek ható jelenetek képében, melyek folyamatosan az átlagos amerikai tévénézők tűréshatárán táncoltak. És akkor most a sok baltaarcú besértődik azon, hogy ez a MacFarlane gyerek milyen szarul hostolta a gálát, mer’ végig rasszista vicceket mondott, és idióta kupléelőadást csinált az egészből. De most komolyan, mégis, mi a jó büdös francra számítottak?

A Seth MacFarlane körül kialakult hiszti körülbelül annyira releváns, mintha meghívnánk magunkhoz vacsorára Fekete Lacit, és csodálkoznánk, hogy kiesz a vagyonunkból. Vagy ha meglepődnénk, hogy a kutya, amit tegnap vettünk magunknak, történetesen ugat. A kutya ugat, Seth MacFarlane meg pofátlan – ezt tudja, ezzel lett híres, és senkiben ne legyen egy szemernyi kétség sem afelől, hogy nem éppen ez volt az oka annak, hogy őt kérték fel. Hogy legyen miről beszélni, riportokat készíteni, hogy twittercunami zúduljon alá – hogy felháborodás legyen. A kritikusok és tévénézők pedig szépen benyelik a pirulát, és pontosan azt teszik, amit elvárnak tőlük. Seth MacFarlane pedig otthon röhög rajtuk, ahogy eddig is tette, azzal a leradírozhatatlan vigyorával…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!