Enter

A feldühödött hallgatók esti iskolára váltottak

Az enyhén bulvárosra sikeredett címből azért lehet érezni, hogy mennyire igaz az a mondás, hogy az iskolába csak melegedni és pihenni járnak a diákok. A legelszántabb HaHa aktivisták is, minden szívfájdalom nélkül vonultak be éjszakára az egyetemre szunyókálni, ezzel demonstrálva azt, hogy ők bizony nem tágítanak. Hogy ez mekkora egy baromság. Hogy miért? Mégis hány embernek baszhatta a csőrét, hogy páran az éjszaka (is) a suliban celláztak? Sehánynak. Mert én olyanról még nem hallottam, hogy alvással robbantottak volna ki országos forradalmat. 

Még mielőtt bárki elkezdene engem ekézni és nem győzném a szofisztikáltan megfogalmazott “mit képzelek én magamról, a jó édes anyámat” jeligével ellátott panaszos emaileket olvasatlanul a lomtárba helyezni, elárulom, hogy alábbi demonstrációval kapcsolatban nem csak én vélekedek így. Látassék, hát az ékes példák!

Aki megkímélné magát a hosszanti értekezésektől, annak a Cink.hu közétette a Gaymobil.tumblr.com által gondos munkával elkészített kis műremekét. Az olvasni vágyóknak pedig itt egy percről percre tudósítás a megunhatatlan Cink.hu tolmácsolásában. De a lényeg:

“…Indulok vissza az irodába, mert ezek tényleg csak fórumoznak … mi nem addig adunk, amíg valami tart, hanem addig, ameddig érdekes, ez meg most kezdett végképp ellaposodni.”

Az ottalvós buliról az Index kollégái készítettek egy elmés videót. Gondolták milyen jó lesz majd hajnali hatkor megkérdezni a “tüntető” hallgatóktól, hogy miért is csinálják ezt. A vártaknak megfelelően, túl sok értelmes válasz nem született, de tegyük azt hozzá, hogy egy hallgató sem volt még ilyen korán bent az egyetemen. (Ha ebbe képesek ennyi energiát belefeccölni – fú de mekkora antimetál szó ez – és bár az alvás nem túl megerőltető dolog, de ha a szájtépés helyett inkább a tanulással, vagy bármi más fontosabb dologgal foglalatoskodnának, talán kifizetődőbb lenne, mint az egyetemen szunyókálni a semmiért.)

Egy hvg videót is megosztunk hamar, csakhogy politikailag korrektek legyünk. Aljas módon egy mondatot emelnék ki az egészből. Nem célunk, hogy tárgyalóasztalhoz üljünk – mondja egy lány. Hát, akkor mégis, hogy az anyám ideges úristenibe gondoltad a megegyezést, ha nem észérvekkel, higgadtan, nyugodt körülmények között, teszem azt egy mahagóni íróasztalokkal plafonig zsúfolt irodában?

Egy szónak is száz a vége (amúgy is írtunk már róla bőven, mondjuk ezt, ezt, ezt meg ezt is) , szerény meglátásom szerint, a megfáradt diákok a puszta véletlennek köszönhetik éjszakai alvó tüntetésüket. Szegényeknek nagyon megborulhatott a bioritmusuk, hisz eddig csak nappal szunyókáltak az előadásokon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!